05.03.2020

Zjedz PRAGĘ! Startuje Koneser Restaurant Week

Attachments:
image/jpeg icon 245.58 KB

Od 18 do 23 marca w zrewitalizowanej XIX-wiecznej fabryce wódek na warszawskiej Pradze będziemy celebrować święto restauracji i dobrego smaku. Organizatorzy największego festiwalu restauracyjnego w Polsce, Restaurant Week, zapraszają na jego lokalną odsłonę – Koneser Restaurant Week. Przez 6 dni będzie można nacieszyć się wyśmienitymi potrawami przygotowanymi przez restauracje specjalnie na tę okazję w cenie 49 zł za 3 dania. Rezerwacje stolików dostępne są na koneser.restaurantweek.pl

Nie bez przyczyny w 2017 roku magazyn Business Insider uznał warszawską Pragę za 4. najlepszą dzielnicę Europy. Jej wyjątkowy klimat tworzą miejsca takie jak nasz Koneser, który stał się między innymi zagłębiem kulinarnym dla wielbicieli smaków z całego świata. Szeroka oferta gastronomiczna przyciąga wielu gości, tych lokalnych, ale także turystów. To świetne miejsce na lokalną odsłonę Restaurant Week – mówi Monika Piwońska z Centrum Praskiego Koneser.

Na festiwal specjalne menu przygotowało 10 restauracji mieszczących się na terenie Centrum Praskiego Koneser: Koneser Grill, Bistro Bar WuWu, ORZO People Music Nature, Syreni Śpiew, Ferment Praski, Bombay Masala, Bar 3/4, Frankie’s oraz Columbus Coffee. Restauracje Zoni i Koneser Grill przygotują specjalne kolacje degustacyjne, które Goście festiwalu będą mogli zarezerwować w specjalnych cenach.

Zachęcamy do wzięcia udziału w wydarzeniu nie tylko mieszkańców okolicy, ale wszystkich warszawiaków. Koneser Restaurant Week jest świetną okazją do poznania oferty restauracji znajdujących się w nowym centrum lifestylowym na warszawskiej Pradze. Goście znajdą tutaj mieszankę kuchni całego świata, zaczynając od orientu w Bombay Masala, poprzez dania inspirowane tradycyjną kuchnią polską w Bar Bistro WuWu, a kończąc na modnej kuchni europejskiej serwowanej w Syrenim Śpiewie – mówi Tomasz Chądzyński, koordynator Festiwalu Koneser Restaurant Week.

Każda restauracja przygotuje dwie wersje menu festiwalowego do wyboru, mięsne/rybne i wegetariańskie/wegańskie. Warto zwrócić uwagę na fakt, że zostaną one przygotowane wyłącznie z okazji festiwalu Koneser Restaurant Week – na co dzień proponowane potrawy będą niedostępne. Wyjątkowych dań można spróbować wyłącznie w dniach 18 – 23 marca br. Koszt trzydaniowego menu to 49 zł za osobę.

A po degustacji warto zwiedzić cały kompleks. Życie w Koneserze koncentruje się wokół otwartego Placu Konesera, a wyjątkowy klimat miejsca tworzą muzea i wystawy, targi, festiwale i rozmaite wydarzenia. Uzupełnieniem kulturalnej części obiektu są Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Biżuterii, do których wkrótce dołączy Museum of Illusion. Na terenie Konesera znajduje się parking. Każdy Gość festiwalu, który dokona rezerwacji otrzyma także 10% zniżki na bilety do Muzeum Wódki.

Kontakt dla mediów

Aneta Chwiejczak
a.chwiejczak
@liebrecht-wood.com

Tel. +48 795 113 975

Zjedz PRAGĘ! Startuje Koneser Restaurant Week