29.10.2018

Papa Diego i Van Dog w Koneserze

Attachments:
image/jpeg icon 2.96 MB

 Koneser, wspólna inwestycja Grupy Liebrecht & wooD oraz spółki BBI Development na warszawskiej Pradze, jest tętniącym życiem kwartałem miejskim. Klimatyczne restauracje, kawiarnie, bary i kluby są jednym z wyróżników Konesera. W projekcie działają ZONI, bistro WuWu, Pijalnia Czekolady E. Wedel, Bar ¾, Ferment Praski i Frankie’s. Ponadto wkrótce zostaną otwarte ORZO, 24-godzinny koncept restauracyjno-klubowy Grupy Warszawa, Bombaj Masala, Azia Restaurants i inne. W sumie ponad 20 restauracji, kawiarni i barów.

Do najemców części gastronomicznej Konesera dołącza teraz Foodio Concepts z dwoma nowymi markami – Papa DiegoVan Dog – zajmując 166 mkw. powierzchni w Pasażu Konesera.

Papa Diego to smakowita esencja tradycji, różnorodności i energii współczesnego Meksyku, w ofercie marki znajdują się dania fast casual kuchni meksykańskiej, m.in. burrito, tacos i burrito bowle. Natomiast Van Dog proponuje hot-dogi gourmet z kiełbaskami robionymi według autorskich receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów. Papa Diego i Van Dog w Koneserze zostaną otwarte wiosną 2019 roku.

– Koneser to autentyczny kawałek miasta – oryginalna przestrzeń dla kultury, mody, spotkań i spędzania wolnego czasu, a także miejsce pracy i codziennego życia. Dlatego jest dla nas bardzo ważne, aby oferta gastronomiczna Konesera była różnorodna i atrakcyjna dla wszystkich warszawskich smakoszy. Papa Diego i Van Dog świetnie wpisują się w tę filozofię – mówi Magdalena Bartkiewicz-Podoba, Dyrektor Generalna Liebrecht & wooD Poland.

Foodio Concepts jest spółką Helios SA (właściciel sieci kin), należącej do Grupy Agora. Projekt tworzą Piotr Grajewski i Piotr Komór, którzy wcześniej związani byli z warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

– Bardzo się cieszę, że oba nasze koncepty znajdą się w Koneserze. To rewelacyjna przestrzeń – prawdziwe miasto w mieście, pulsujące swoją własną, niezwykłą energią. Papa Diego i Van Dog świetnie się w nią wpisują i mam nadzieję, że podobnie jak Koneser zostaną docenione zarówno przez warszawiaków, jak i turystów – mówi Piotr Grajewski, prezes Foodio Concepts.

Centrum Praskie Koneser to pionierski projekt rewitalizacji oraz nadania nowych funkcji dawnej Warszawskiej Wytwórni Wódek. Na terenie 5 ha na warszawskiej Pradze, uznawanej za jedną z 10 najfajniejszych dzielnic Europy (brytyjski Independent, 2018), powstało pierwsze w Polsce, wielofunkcyjne centrum lifestylowe. Tutaj współistnieje kultura i sztuka, moda, gastronomia, mieszkania, biura czy ogólnodostępne miejsca spotkań i spędzania wolnego czasu. W Koneserze działa m.in. Campus Warsaw, pierwsze w Europie Środkowo-Wschodniej centrum wsparcia dla start-upów sygnowane przez Google, a także pierwsze na świecie Muzeum Polskiej Wódki. Na przełomie 2018 i 2019 roku w projekcie zostanie otwarty pierwszy w Warszawie hotel Moxy (marka Marriott International).

Koneser jest przestrzenią integrującą, która będzie się zmieniać i odpowiadać na potrzeby użytkowników i ich inicjatyw. Sercem inwestycji jest ogólnodostępny, otwarty dla wszystkich plac Konesera, uroczyście oddany miastu i jego mieszkańcom w ostatni weekend września tego roku.  

Kontakt dla mediów

Małgorzata Majewska
mmajewska@advancedpr.pl
Tel. stacjonarny: 22 642 10 26

Podwójne zwycięstwo Konesera w CIJ Awards Poland 2018!